極東連邦大学からのお知らせ(XXIX World Winter Universiade)

極東連邦大学からのお知らせです。

In 2019 there will be Krasnoyarsk World Student Games — XXIX World Winter Universiade held. The decision to hold the Universiade in Krasnoyarsk was made by the International University Sports Federation (FISU) November 9, 2013 in Brussels.

March 2-12, 2019 for 11 days Krasnoyarsk will become the host city of the World University Winter Sport the first in Russia.

Siberia has never hosted a sport event of such a scale. For Krasnoyarsk, hosting the Universiade is an honour, a responsibility and a unique chance to show its Siberian spirit and hospitality to the whole world. We will deliver the Games that the world has never seen. In the centre of Russia, participants and guests of the Winter Universiade 2019 will take part in an exciting festival of sport to discover such a far-away, mysterious Siberia in its winter splendour.

Over 3 050 sports delegates from more than 50 countries will take part in the Winter Universiade 2019. They will compete for 76 sets of medals in 11 sports. Around 110 000 people are expected to attend the Games. Over 15 000 people will be involved in the Winter Universiade 2019 volunteers movement. A total of 1.5 billion TV viewers all over the globe will follow the competitions in Krasnoyarsk. Over 1 000 journalists will come to Krasnoyarsk to cover the Games in mass media.

Over 50 countries will participate in Winter Universiade 2019, 11 000 spectators will visit the opening and closing ceremonies of the Games. 665 flames bearers will participate in the Universiade flame.